RİZE HABER
Giriş Tarihi : 12-01-2023 18:22

Medya yandaş ve muhalif diye ayrılamaz. Medya haber ve bilgi vermek içindir

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle kadın gazeteciler ile bir araya gelen Saadet Partisi Kadın kolları Başkanı Hacer Canan Yıldız kadına şiddetin önüne geçilecek tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Medya yandaş ve muhalif diye ayrılamaz. Medya haber ve bilgi vermek içindir

Kadın gazeteciler ile il binasında bir araya gelen Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Hacer Canan Yıldız kadına yönelik şiddetin mutlaka önleyici tedbirleri olması gerektiğini belirterek “ Bu konuda belli adımlar atılmalı, ayrıca Basın mensupları korku ve baskı altında olmamalı” dedi.

SP Kadın Kolları Başkanı Hacer Canan Yıldız açıklamasında “ İnsan, çevresinde ve dünyada olup bitenleri öğrenmek ve öğrendiklerini veya düşündüklerini başkalarına duyurmak ihtiyacındadır. Bu ihtiyacın giderilmesi için girişilen çeşitli teşebbüsler sonunda bugün basın-yayın dediğimiz ve medeni toplumun dördüncü kuvveti saydığımız “basın müessesesi” doğmuştur. Bilindiği üzere devlet yönetiminde yasama, yürütme ve yargı ile birlikte bugün medyada dördüncü güç konumundadır. Bu kuvvetler devlete millete ve bireye hizmet etmek için vardır. Bunlar bir kişiyi aklamak, bir gruba hizmet etmek ya da hükümeti destekleyen haberleri yapmak anlamı taşımamaktadır. Bu güçlerden özellikle basın EYT’ lilere, KYK’ lılara, kredi mağduru öğrencilere, borç batağına sürüklenmiş esnafa, evine ekmek götürmeye çalışan işçiye ve işini hakkıyla yapıp lakin hak ettiğini alamayan memuruna bilgi aktarmak üzeri vardır. Medya yandaş ve muhalif diye ayrılamaz. Medya haber ve bilgi vermek içindir ama bugün hükümet medyaya ya bendensin, değilsen kapatırım mantığıyla hareket etmesi başta basına ve halka büyük haksızlıktır” dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK