RİZE HABER
Giriş Tarihi : 23-02-2024 20:22   Güncelleme : 23-02-2024 20:53

Komşum Projesi Kapsamında Gençler Yemeğini Paylaşıyor

Gönüllü gençler Komşum Projesi ile yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yaşatıyor.

Komşum Projesi Kapsamında Gençler Yemeğini Paylaşıyor

Haber : Yasemin Özçelik 

Proje ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Yurt Hizmetleri Müdürü Celal Uzun; Komşum Projesi; Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK Yurtlarında kalan öğrenciler için hazırlanan yemeklerin israfını önlemek ve öğrencilerin paylaşma duygusunu artırmaya yönelik ihtiyaç sahibi komşulara gönüllü öğrencilerimiz vasıtasıyla ulaştırılması hedeflenen bir sosyal sorumluluk hareketidir.

​​​​​​

Proje Türkiye geneli birçok ilimiz yurtlarında gönüllü öğrencilerin dağıtımıyla uygulandığı gibi Rize’mizde de 4 yurdumuzda (2 ü kız 2 i erkek) uygulanmaktadır. Projeyi uygularken amacımız öğrenciler arasında duyarlılığın artırılması, farkındalık oluşturulmak ve yardımlaşmanın arttırması amacıyla ihtiyaç sahibi komşulara talepleri doğrultusunda yemekleri ulaştırmaktır.

Rizemizde projeyi uygulayan yurtlarımızda barınan 26 gönüllü öğrenci ile 10 komşumuza ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda haftada iki yâda üç kere 25 porsiyon yemek ulaştırılmaktadır. Öğrenciler bu sürece gönüllü katılarak empati kurmayı ve sosyal sorunlara farkındalık oluşturdukları için bundan mutluluk duyduklarını belirtmişlerdir şeklinde ifade etti .

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK