KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-01-2024 10:25

Kızıltepe’de 1 ton Hamsi dağıtıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali düzenlendi. Festivalde mangal üzerinde pişirilen 1 ton hamsi fuara gelen vatandaşlara ikram edildi.

Kızıltepe’de 1 ton Hamsi dağıtıldı

Kızıltepe ilçesinde, Kızıltepe Çay -Kur Rizespor Taraftarları Derneğinin girişimleri ve Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesinin desteğiyle ‘Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’ düzenlendi. “Biriz, Beraberiz, Kardeşiz” sloganıyla düzenlenen festivalde, Rize’den getirilen 1 ton hamsi mangal ateşi üzerinde pişirilerek ekmek arası şeklinde n alana gelen misafirlere ikram edildi.

Rize’de de Bulgur ve Mercimek festivali düzenleyeceğiz

Düzenlenen Hamsi Festivali ile ilgili olarak açıklamada bulunan , Kızıltepe Çay -Kur Rizespor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar, “2016’da Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ‘Çay-Kur Rizespor Taraftarları Derneği’ni kurduk. Mardin-Rize arasında güzel bir gönül köprüsü oluşturduk. Bugün de Kızıltepe’de ‘Hamsi Festivali’ düzenledik. Rize’den getirdiğimiz 1 ton hamsiyi yaklaşık 4 bin vatandaşlarımıza dağıttık. Bu festival sayesinde Rize ile Kızıltepe’yi bir kez daha buluşturduk. Allah izin verirse Rize’de de Bulgur ve Mercimek festivali düzenleyeceğiz. Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi Kızıltepe’dir ve burada dünyanın en kaliteli bulgur ve mercimeği yetişiyor. Kızıltepe’de hamsi ikram ettik, inşallah Rize’de bulgur ve mercimekten yapılacak yemek çeşitlerini ikram edeceğiz.” dedi.

Yaklaşık 4 bin kişiye ekmek arası hamsi dağıtıldı

Etkinliğe katılan vatandaşlar, bu tür etkinliklerin iki farklı bölge insanını bir birine yakınlaştırdığını ve bundan dolayı daha sık ve geniş kapsamlı yapılmasını istediklerini söylediler.

Etkinliğe Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcı Mehmet Hadi Gökdemir, Milli eğitim müdürü Abdulkadir Gümüş ile kurum amirleri ile Belediye birim amirleri katıldı.

28 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

Çeşitli illerden getirilen yöresel gıdaların ve Kızıltepe’de bulunan Kadın merkezlerinin ürünlerini sergilediği Yöresel Ürün fuarı 28 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK