Birlikten yapılan açıklamada, bölgedeki kadın kooperatiflerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerin desteğiyle üretim tesisleri kurarak kadın istihdamını artırdığı belirtildi.
Kooperatifçilik alanında bilgi ve deneyim eksikliği yaşayan kooperatiflere gönüllü mentörlük desteği sağlayacak olan birlik, bu destekleri proje yazma, sosyal medya yönetimi, kooperatifçilik eğitimi, finansal okur yazarlık, kamu destekleri, sürdürülebilirlik stratejileri, liderlik, e-ticaret, girişimcilik ve iş planları gibi alanlarda sunacak.
Birlik çatısı altında gastronomi, el sanatları, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve hijyen gibi başlıklarda üretim ve hizmet sağlanacak. Birlik, kadın gücünü ve kültürel mirası yerelden ulusala ve dünya pazarına taşıma amacını güdüyor.
Karadeniz Kadın Kooperatifleri Birliği, Amasya Misket Eller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi, Giresun Ortakbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Gümüşhane Gümüşeller Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ordu Çamaş Hanımeli Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Ardeşen Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Rize Pazar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Trabzon İpekyolu Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi'nden oluşuyor