EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-09-2022 18:10

İl Başkanı Avcı :Gerçek Beka Meselesi Eğitimdir

DEVA Partisi Rize İl Başkanı Ecz. Muhammet AVCI yeni eğitim yılının başlamasıyla bir mesaj yayımladı. Avcı mesajında, “Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Deva Partisi olarak tüm eğitimcilerimize ve öğrencilerimize güzel, başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyoruz” dedi.

İl Başkanı Avcı :Gerçek Beka Meselesi Eğitimdir

Deva Partisi Rize İl Başkanı Muhammed Avcı yeni eğitim öğretim dönemini değerlendirdiği bir açıklama yayınladı. Başkan Avcı eğitimde sorunların giderilmesinin gerekitğini vurgulayarak bu sorunların çözümü için  Ali Babacan ve kadroları dedi

 

''Gerçek Beka Eğitim Meselesidir''
Başkan Avcı: Bizler biliyoruz ki Türkiye’nin gerçek beka meselesi eğitim meselesidir, gençliğe verilen değer meselesidir. Eğitimde geri kalan milletler her alanda kaybetmeye mahkûmdur. Ne yazık ki Rize’miz sınavlarda 81 il içerisinde 70. olarak eğitimde başarısız bir tablo çizmiştir. Eğitimdeki problemlerimiz günden güne artmış, eğitim sistemimiz sürekli değişimlere maruz kalmış, eğitimci bile olmayan kişilerin aldığı yanlış kararlarla problemler sadece çözülmesi değil izah etmesi bile zor bir hal almıştır.

''Kime Neyi İzah Edeceğiz''
Başkan Avcı: Kırtasiye giderleri çok yükselmiş, servis ücretleri artan maliyetler yüzünden hem servisçileri memnun etmemiş hem de ev bütçesini sarsar hale gelmişken, harçlıklar bir şey satın almaya yetmiyorken ve gençler geleceğe umutla bakamıyorken kime neyi izah edeceğiz?  

''Adaletsiz Sisteme Son Verilmiyor''
Başkan Avcı: Üniversite mezunu işsiz sayısı her sene rekor kırıyorken, genç işsizlik oranları bu kadar yüksekken, iş bulup çalışanlar için bile hayatını idame ettirmek ve evlenmek çok zorlaşmış, ev ve araba sahibi olmak hayal olmuşken gençleri bu ülkede kendilerini güzel bir gelecek beklediğine nasıl inandıracağız?Ücretli öğretmenlerin ve özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin problemleri senelerdir görmezden geliniyor. Oysa öğretmen açığı varsa neden kadrolar artırılıp ücretli öğretmenlik denilen adaletsiz sisteme son verilmiyor. Bunun izahı var mı? 

''Kağıt Üzerinde Dershane Değil''
Başkan Avcı: Ya da üniversitelere giriş sınavına hazırlık aşamasında fiilen var olan ama kâğıt üzerinde yasak olan dershanelerle ilgili neden gerçekçi ve çözüme dayalı bir hukuki düzenleme yapılmıyor. İdarecilerin ve hatta müfettişlerin çocukları bile dershanelere gidiyor ama kâğıt üzerinde onlar dershane değil. Bunun izahı var mı? 

''Çöp Olan Kitaplar''
Başkan Avcı: Peki, her sene basılan ve öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan, ancak ne yazık ki yeterli görülmediği için kullanılmayan ve çöp olan kitaplara ne demeli. Bu kitaplar yerine öğrencilere aldırılan ve artık karşılaması maddi olarak çok zorlaşan, alınmadığı takdirde öğrencinin dersi takip edemediği kitaplar var. Kaynaklarımızı daha verimli harcayabilecekken, ücretsiz dağıtılan kitapları daha yeterli hale getirmek ya da buraya ayırdığımız kaynağı ihtiyaç sahibi öğrencilerin kitaplara ulaşımını sağlamaya ayırabilecekken içinde bulunduğumuz durumu nasıl izah edeceğiz?

''Eğitimde FırsaT Eşitliğini Ne Zaman Sağlayacağız''
Başkan Avcı: Bir başka mesele, eski doktor muayenehanelerini anımsatan, vergi sağlamayan, yasallıktan uzak ve istismara açık hale gelen özel ders meselesi. Bu konu ile ilgili gerçekçi ve çözüme hizmet eden yasal düzenlemeleri ne zaman hayata geçireceğiz? Sahi biz eğitimde fırsat eşitliğini ne zaman sağlayacağız?
Peki, ya öğrenciler. İl dışında öğrencisi olanların bildiği gibi yurt ve kalacak yer problemi korkunç bir hal aldı. Küçük şehirlerde bile kiralar aylık 3 bin TL’yi, pansiyon fiyatları senelik 40bin TL’yi buldu. Bulduğumuz çözüm ise eski bir tanıdık, ranza. Küçücük odalarda ranza ile çözmeye çalıştığımız kalacak yer problemi ne yazık ki çoğu öğrenciyi bir takım vakıf ve cemaatlere mecbur bırakmaktadır. Biz çocuklarımıza yeterli imkânı sağlayalım da isteyen yine farklı yerlerde kalsın. O kurumların da samimiyeti zarar görmesin. Daha doğru düzgün konaklatamadığımız öğrencileri, bu ülkede kendilerine güzel bir iş hayatı sağlayacağımıza nasıl ikna edeceğiz?

''Çözüm Ali Babacan Ve Kadroları''
Başkan Avcı:Bizler Deva Partisi olarak Eğitimde hem 3-18 yaş grubunda hem de yükseköğretimde eylem planlarımızı hazırlıyoruz. Türkiye’nin eğitimdeki başarısının ülkemizin geleceği için hayati önemini biliyoruz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize değer vermenin eğitimde başarılı olmanın ön şartı olduğunu biliyoruz. Maddi zorlukların farkındayız ve çözüm için neler yapılması gerektiğini biliyoruz.
Çözüm için doğru adres Ali Babacan ve Deva Partisi kadrolarıdır. Bu ülkenin dertleriyle dertlenen tüm halkımızı ülkemizin dertlerine Deva olmaya bekliyoruz.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK