RİZE HABER
Giriş Tarihi : 25-10-2023 14:34

FETÖ'ye yönelik 77 ildeki "Kıskaç" operasyonunda Rize'de gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı

FETÖ'ye yönelik 77 ildeki "Kıskaç" operasyonunda Rize'de gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın dün duyurduğu ve 611 zanlının yakalandığı Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 77 ildeki "Kıskaç" operasyonlarında Rize’de gözaltına alınan 3 kişiden 1’i tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'ye yönelik 77 ildeki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM), Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM) koordinasyonunda, MİT Başkanlığının desteğiyle Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 77 ilde, FETÖ'ye yönelik eş zamanlı "Kıskaç" operasyonlarının düzenlendiğini açıklamış, bu kapsamda Rize’de İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Kıskaç operasyonu kapsamında haklarında terör örgütü propagandası yapmak ve örgütün mahrem yapılanması içerisinde hareket etmek konularında tespit bulunan ve terör örgütü üyeliği suçundan kesinleşmiş hapis cezası ile aranmakta olan 3 şüpheli Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Adli işlemleri yapılan şüphelilerden 2’si çıkarıldıkları Adli Makamlarca Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılırken M.S.Ç. tutuklandı.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK