RİZE HABER
Giriş Tarihi : 22-03-2024 17:10   Güncelleme : 22-03-2024 17:16

ESMA-İ HÜSNA HAT KOLEKSİYONU SERGİSİ RİZE’DE AÇILDI

Rize Belediyesi tarafından Çay Çarşısında yer alan Çay bardağının 7. katında oluşturulan "Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi" gerçekleştirilen resmi açılışla ziyaretçilerine sunuldu.

ESMA-İ HÜSNA HAT KOLEKSİYONU SERGİSİ RİZE’DE AÇILDI

Haber : Yasemin Özçelik

Rize Belediyesi tarafından Çay Çarşısında yer alan Çay bardağının 7. katında oluşturulan "Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi" gerçekleştirilen resmi açılışla ziyaretçilerine sunuldu. Açılışa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Esma-i Hüsna, Allah'ın 99 ismini ifade ediyor. Bu isimler, Yüce Allah'ın sıfatlarını ve niteliklerini açıklar. Esma-i Hüsna, Kuran'da ve hadislerde geçer ve Müslümanlar için büyük bir manevi öneme sahiptir. Allah'ın 99 adet güzel ismi O'nun sonsuz güç, merhamet, bilgelik gibi özelliklerini yansıtır. Her ismin kendine özgü bir manası ve etkisi vardır. Dr. Ahmet Zeki Yavaşı'nin hat sanatıyla ve Hikmet Barutçugil'in akkase çalışmalarıyla ortaya çıkan koleksiyon, Çay bardağının 7. katında Rize Belediyesine ait alanda sergilenmeye başlandı. Açılışı yapılan sergiyi Rize'de yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra İlimizi ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerinde gezebilecek. Ev sahibi olarak açılışta bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin; "Bugün burada, Rize'mizin kültürel zenginliğini ve manevi değerlerimizi ön plana çıkarmak için gerçekleştirdiğimiz "Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu" açılışı vesilesiyle bir araya geldik.

Her bir isim, Allah'ın sonsuz kudretinin ve merhametinin bir yansımasıdır. O'nun Rahman ve Rahim olması, merhametinin sonsuzluğunu gösterirken, O'nun Hakem ve Adil olması da adaletinin mutlaklığını vurgular. Bu isimler, Müslümanları Allah'a yakınlaşmaya teşvik eder ve O'na olan saygı ve sevgilerini artırır. Bu sebeple, Esma-i Hüsna'yı tanımak ve anlamak, manevi bir zenginlik ve güç kaynağıdır. Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonumuz, Allah'ın güzel isimlerinin bir araya gelerek oluşturduğu kudretli bir koleksiyondur. Bu koleksiyon, maneviyatımızı besleyen ve ruhumuza huzur veren derin anlamları bünyesinde barındırmaktadır. Hat sanatı ise bu anlamları görsel bir estetikle ifade ederek, böylece bizlere hem zihinsel hem de duygusal bir deneyim sunmaktadır.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK