RİZE HABER
Giriş Tarihi : 02-10-2022 11:37   Güncelleme : 02-10-2022 12:40

Eğitim-iş Ankara'da Eğitim Emekçisinin Sesi Oldu

Eğitim-iş tüm öğretmenlerin sesini bu kez Ankara’dan duyurdu Öğretmenlik Meslek Kanununun mevcut halini ve eğitim çalışanlarının enflasyon karşısında ezilen maaşlarını protesto etmek seslerini duyurmak için onbinleri bulan öğretmen ve eğitim emekçisi, Ankara'da T.B.M.M. önünde toplanıp emniyetten alına izin sonrası Anıtkabir'e, Başöğretmenlerine yürüdü.

Eğitim-iş Ankara'da Eğitim Emekçisinin Sesi Oldu

Türkiye'nin birçok İlinden gelen Eğitim-iş'li öğretmenler öğretmenlik kanunun kaldırılması ve ücretlerin düzeltilnesi için yürürken vatandaşlardan hem yürüyüş yolunda hem de sosyal medyada büyük destek aldı. Özellikle mevcut kanuna karşı kendi sendikalarından da muhalif ses bekleyen farklı sendika üyesi binlerce öğretmen, Ankara'daki yürüyüşe katılamasada  Twitterdan da yürüyüşe  öğretmenlersahada etiketiyle destek mesajları ile destek verdi.hem sahada hem sosyal medya üzerinde tek ses olan öğretmenler sesini  TBMM'ye duyurmak için  Eğitimiş-in tüm alanlarda eylemleri sürmeye devam edecek...


Eğitim-iş Rize Şubesi Başkanı Hamza Kutay  ; sosyal medya hesabından  yürüyüşe dair açıklamada ; 

Kimsenin sesini çıkaramadığı şu zamanda, binler olup aktık Türkiye'nin dört bir yanından. Tüm Eğitim çalışanlarının hakkı için, öğretmenlik meslek kanununun yanlışlığını haykırmak için alandaydık. Gazi Meclisin önünden Anıtkabir'e Başöğretmenimize doğru, tarihe geçen 'Büyük Öğretmen Yürüyüşünü' yaptık. Gerçekten tüyleri diken diken edecek bir kalabalık ve coşku vardı. Muhteşem anlar yaşadık, yaşattık. Sesimizi en gür şekilde duyurduk. Sesimizin sadece sosyal medyada değil alanlarda da olduğunu MEB' e bir kez daha gösterdik. Gerçek sendikacılığı  yaparsa Eğitimiş yapar demiştik. Bir kez daha ispat ettik. Yaşasın haklı mücadelemiz. Yaşasın Eğitimiş... şeklinde ifade etti.
HABER: Yasemin Özçelik

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK