RİZE HABER
Giriş Tarihi : 31-10-2022 23:40

Doların gözü 2 Kasım'a kilitlendi. Dolar'da son durum!

Dolar yeni haftaya yükselişle giriş yapıyor... Dolar ABD ekonomisinin işlediğine dair verilerin gelmesiyle değer kazanmaya devam ederken Dolar/TL kuru yeni haftaya 18.59 TL seviyesinden başladı. Euro ise 18,5163 TL seviyesinden haftaya giriş yaptı.

Doların gözü 2 Kasım'a kilitlendi. Dolar'da son durum!

Dolar yeni haftaya yükselişle giriş yapıyor... Dolar ABD ekonomisinin işlediğine dair verilerin gelmesiyle değer kazanmaya devam ederken Dolar/TL kuru yeni haftaya 18.59 TL seviyesinden başladı. Euro ise 18,5163 TL seviyesinden haftaya giriş yaptı.

TCMB, 2 hafta önce politika faizini 150 baz puan indirdikten sonra dolarizasyona karşı BDDK'dan da bir adım geldi. Buna göre, Kredi kullanabilecek şirketler için daha önce 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirildi. BDDK, paranın dövize değil. Üretime gitmesini istiyor. 

Bu hafta veri gündemi yoğun... 1 Kasım da sanayideki ivmenin işareti olan imalat PMI açıklanacak. 3 Kasım Perşembe günü ise Ekim ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Ekim ayında yıllık enflasyonun yüzde 85'e ulaşması bekleniyor. 

Dışarda ise bugün Euro bölgesi enflasyon rakamları açıklanacak. 2 Kasım Çarşamba günü Fed'in politika faizi kararı açıklanacak. Fed'in 0.75 baz puan faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Piyasaların gözü kararın ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmada olacak. Yarın açıklanacak olan ABD imalat verisi Powell'ın konuşmasını şekillendirebilir. İmalat verisi ABD sanayisindeki son duruma bir ışık tutacak. 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK