"Bugün çay üreticisinin elinden 1 kilogram yaş çay 12-13 liraya satın alınıyorsa bunun adı emek hırsızlığıdır ve bunun nedeni yıllardır hükümetin çıkaramadığı Çay Kanunu’dur,” diyen Korkmaz, üreticilerin bu durumdan büyük zarar gördüğünü belirtti.
Korkmaz, 11 Mayıs’ta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan 17 liralık yaş çay alım fiyatının, üretim maliyetlerinin altında olduğunu hatırlattı. Bu durumun müstahsillerin mağduriyetine yol açtığını belirten Korkmaz, ayrıca çıkarılmayan Çay Kanunu nedeniyle üreticilerin özel sektörün insafına bırakıldığını söyledi. "Çay fiyatının devlet güvencesi altında olmaması, üreticinin haklarını koruyamamaktadır," dedi.
"Yanlış Tarım Politikaları Çayı Geçim Kaynağı Olmaktan Çıkardı"
Korkmaz, mevcut tarım politikalarının yanlış olduğunu ve çayın geçim kaynağı olmaktan çıktığını vurguladı. “Bu şekilde devam ederse önümüzdeki yıllarda kendi çayımızı tüketemez duruma geleceğiz” uyarısında bulu"Bayram Öncesi Ne Çay Parası Ödendi Ne de Budama Tazminatı"
Korkmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerinin Türkiye’deki ekonomik krizi ve derin yoksulluğu gözler önüne serdiğini ifade etti. İktidarın, vatandaşın yaşadığı sıkıntılara duyarsız kaldığını belirten Korkmaz, "Ekonomi o kadar kötü ki tarihte ilk kez bayram öncesi ne çay parası yatırıldı ne de maaşlar ödenebildi. Derin bir ekonomik kriz yaşayan vatandaşlarımızdan kurban ibadetini bu yıl yerine getiremeyenler oldu ve bu vebal iktidarın üstünde kalmıştır," dedi.
Korkmaz, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle Rize mebuslarının seçim öncesi olduğu gibi vatandaşı gezip dinlememelerini ve dertlerine çare olmamalarını eleştirdi. "Yerel seçimlerden sonra iktidardan yapılan öz eleştirilerde ‘Sandıktan çıkan sonucu aldık’ denildi ve gereği yapılacağı söylendi. Ancak bu yapılanlar, bizce vatandaşın derdine çare olmak değil onlardan sandıktan çıkan seçim sonucunun hesabını sormaktır," ifadelerini kullandı.