RİZE HABER
Giriş Tarihi : 30-11-2023 22:51

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal: Büyüyen ekonomi değil, enflasyon, zamlar, hayat pahalılığı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı büyüme rakamlarıyla ilgili, “Büyüyen Türkiye ekonomisi falan değil, büyüyen enflasyon, büyüyen zamlar, büyüyen hayat pahalılığı” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal: Büyüyen ekonomi değil, enflasyon, zamlar, hayat pahalılığı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yılın üçüncü çeyreğine ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

TÜİK’e göre Türkiye ekonomisinin temmuz-eylül döneminde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,9 ile beklentilerin üzerinde büyüme kaydettiğini anımsatan Milletvekili Karal, TÜİK’in açıkladığı verilerle vatandaş nezdinde güvenini kaybettiğini söyledi. TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını belirten Karal, “Yine bir TÜİK klasiği! Enflasyonu neredeyse yarı yarıya gösteren TÜİK, Türkiye ekonomisinin yılın 3. çeyreğinde 'beklentilerin üzerinde' büyüme kaydettiğini açıklamış. Büyüyen ekonomi falan değil. Büyüyen enflasyon… Büyüyen zamlar... Büyüyen hayat pahalılığı... Büyüyen gelecek kaygısı… Büyüyen koskoca umutsuzluk, karamsarlık. Eğer gerçekten bir büyüme var ise de bu hiçbir şekilde vatandaşa, alım gücüne, insanların refahına yansımıyor.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE FAKİRLİĞİN ARTTIĞI BİR BÜYÜME SİSTEMİ MEVCUT”

DEVA Partili Hasan Karal, ekonomik büyümelerde vatandaşların aldığı refah payının çok önemli olduğunu ancak Türkiye’de refah payının adil paylaşılmadığının altını çizdi. Refahın hiçbir şekilde vatandaşa yansımadığını vurgulayan Karal, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de fakirliğin arttığı bir büyüme sistemi mevcut. Büyümeden sermayenin aldığı pay sürekli artarken, çalışanların, sabit gelirlilerin, ücretlilerin aldığı pay ise devamlı düşüyor. Ekonomide TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre evet bir büyüme var ama bu büyüme sadece sermayeye, parası olana fayda sağlıyor. Böyle bir büyüme politikasıyla ancak bir grubu daha zengin yaparsınız. Vatandaş ise bırakın büyümeden refah payı dahi almayı gittikçe daha çok fakirleşir, alım gücü düşer, maaşları erir. Ne yazık ki, üzülerek söylüyorum bu büyümede, bu sistem de tam da böyle oluyor.”

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK