RİZE HABER
Giriş Tarihi : 29-10-2022 13:47   Güncelleme : 29-10-2022 15:36

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Rize ‘de coşkuyla kutlandı.

Rize’de dün çelenk koyma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıldönümü kutlamaları bu sabah Rize Valiliğinde tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti. Rize protokolu daha sonra resmi tören için Valilik önü tören alanına geldi. Buradaki törende Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili M. Aydın Bilsel, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Siyasi parti İl Temsilcileri, Daire müdürleri STK’lar öğrenciler ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 99. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Rize ‘de coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende ; Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Vali Kemal Çeber yaptı. Tören de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu.

Törende okul öğrencilerinin gösterileri Cumhuriyet Bayramına renk kattı. Rize Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleşen resmi geçit töreninde Jandarma ve polis ekipleri büyük alkış aldı.

Vali Çeber , Belediye Başkan Vekili Bilsel, Cumhuriyet Başsavcısı Patlak, Kompozisyon ,şiir ve resim dalında ödül alan öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Rize Belediye Başkanlığı tarafından Kale den 21 pare top atışı yapılarak tören sona erdirildi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK