RİZE HABER
Giriş Tarihi : 28-08-2023 21:22

Çaykurspor’ dan Oluşan U19 Rafting Milli Takımı Avrupa Şampiyonu Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kano Federasyonu ve Uluslararası Rafting Federasyonunun (IRF) 2023 faaliyet programında yer alan Avrupa Rafting Şampiyonası 23-26 Ağustos 2023 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde yapıldı.

Çaykurspor’ dan Oluşan U19 Rafting Milli Takımı Avrupa Şampiyonu Oldu

Çek Cumhuriyeti Vitava nehrinde gerçekleşen, Avrupa Rafting Şampiyonasında, Türkiye’yi temsil eden, ÇAYKUR spor Kulübü U19 Rafting takımı kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit KABAKÇI, “Söz konusu yarışlarda ülkemizi; Kafile Başkanı Gürkan Köse, Antrenör Rıza Avcı, Sporcular: Evren Dil, Oğuz Avcı, Ahmet Raşitoğlu, Yavuz Efe Güngör ve Semih Cengiz isimli sporcularımız temsil ettiler. Toplam 15 ülkenin madalya mücadelesi verdiği yarışlarda millilerimiz; U19 Erkekler Nehir İnişi kategorisinde 1. U19 Erkekler Kafa Kafaya kategorisinde 1. U19 Erkekler Sprint kategorisinde 2. U19 Erkekler Slalom kategorisinde 2. olarak kürsüde yer aldılar. Millilerimiz aldıkları bu dereceler ile Genel Klasmanda Avrupa Şampiyonu olma başarısını gösterdiler. ÇAYKUR Spor Kulübü YK Başkanı Yusuf Ziya Alim ve yönetimiyle birlikte,  Genç millilerimizi ve değerli antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Ülkemize ve Federasyonumuza kazandırmış oldukları bu önemli başarılarıyla milletçe hepimizi sevindirdiler. Bundan sonra da yapılacak olan uluslararası yarışmalarda da başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK