ÇAYKUR RİZESPOR
Giriş Tarihi : 03-03-2023 21:27   Güncelleme : 04-03-2023 15:48

ÇAYKUR RİZESPOR KULÜP BAŞKANI İBRAHİM TURGUT: BİZİM TARAFIMIZ TÜRKİYE

Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut, bazı maçlarda yapılan protestolar üzerine yapılan açıklamadan dolayı hedef alınmalarına cevap vererek açıklık getirdi. "Böylesine bir durumda çıkıp da ayrıştırıcı, bölücü, kin, nefret kusan söylemler oldu mu bizimde Rizeli olarak sesimiz çıkar" dedi.

 ÇAYKUR RİZESPOR KULÜP BAŞKANI İBRAHİM TURGUT: BİZİM TARAFIMIZ TÜRKİYE

Basın mensupları ile bir araya gelen Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut; son günlerde konuşulan o sorulara açık yüreklilikle dobra dobra cevap verdi.

"Kendini bilmez üç, beş kişiye de pabuç bırakmayız"

Çaykur Rizespor'un bazı maçlarda yapılan protestoları üzerine yaptığı kınama açıklamasının sosyal medyada taraftar gurupları tarafından eleştirilmesine de değinen Turgut, hassasiyetlerinin depremden kaynaklı zor süreçten kaynaklandığını ifade ederek, "Bizim ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş, ne Galatasaray, ne de başka bir kulüple hiçbir sıkıntımız, hiçbir kinimiz, hiçbir olumsuz fikrimizde yok. Biz ülkemizin böylesine büyük bir felaketten geçerken yazı da da belirttiğimiz gibi atılan gollere sevinmeye bile utanırken, ülkemizin her zamankinden daha çok milli olmaya, bir olmaya, beraber olmaya, şahsım ve kulübüm olarak birliğine beraberliğine bu kadar önem veren bir kulüp olarak bizim hassasiyetimiz asla büyük kulüplerin hiçbirine değildir. Hepsiyle de iyi diyaloglarımız vardır. Taraftarıyla da iyi diyaloğumuz vardır. Kulüp üyeleriyle iyi diyaloğumuz vardır. Başkanlarıyla da iyi diyaloğumuz vardır. Bizim hassasiyetimiz ülkemizin geçtiği zor süreçten milletimizin de birlik ve beraberlik duruşuna zarar verdiğini düşündüğümüz birkaç kendine bilmezedir. Bizim söylediğimizi bunun dışına taşıyıp Rizespor'u ve şahsımı bu kurumlarla zıtlaşan, bu kurumlara karşı olan taraftara göstermeye çalışanların hepsi de büyük yanlış ve ayrıştırma içerisinde olanlardır. Biz Rizeliyiz, Rizeli dediğinde ülkenin birliğini, ülkenin menfaatini, beraberliği isteyen olmuştur. Böylesine bir durumda çıkıp da ayrıştırıcı, bölücü, kin, nefret kusan söylemler oldu mu bizim de Rizeli olarak sesimiz çıkar. Elbette ki saygımızı ve sevgimizi yerini biliriz ama kendini bilmez üç, beş kişiye de pabuç bırakmayız. Bunu kurumlarla, bunu taraftarla, bunu sokakla özdeşleştirenler, bölücülük yapıyordur ve ayrımcılığı yapan kendileridir. Biz asla bu kurumlarla derdimiz yoktur. Üç, beş kendini bilmeze, ayrımcılık yapmak isteyene, ülkenin huzurunu kaçırmak isteyene de söyleyecek sözümüz de her zaman olur" diye konuştu.

"Rizespor, Rizeli gibi ne yapması gerekiyorsa yaptı"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından organize edilen "Omuz Omuza" kampanyasına kulüp olarak destek verdiklerini ancak bunun Allah ile kul arasında olduğu için paylaşmaktan kaçındıklarını kaydeden İbrahim Turgut, "Herkesin bir tavrı ve inancı olur. Bizim de inancımız bir elin verdiğini, diğer el duymasın. Bazen bazı şeyler teşvik maksatlı edilebilir ama Rizespor'un öyle bir reklama, Rizelinin öyle bir reklama ihtiyacı yok. Bizim ne yaptığımızı, Rizespor'un yaptığını, buradaki arkadaşların yaptığını Allah biliyor. Bu işlerde vicdan ve Allah için yapılmalıdır. Biz böyle bir yarışa girmiş olsak büyüklerin yüzü kızarırdı ama biz onun peşinde değiliz. Rize senin gibidir, Rizeli, Rizeli gibidir ne yapmasını bilir. Rizespor, Rizeli gibi ne yapması gerekiyorsa yaptı. Bunlar Allah'la olan, vicdanımızla aramızda olan işlerdir. Bu konuda emin olun öndesiniz" ifadelerini kullandı.

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK