RİZE HABER
Giriş Tarihi : 07-08-2023 22:56

Çaykur, Kapasiteye Ulaşamıyor: İkinci Sürgünde 175 Bin Ton Yaş Çay Alımı

Çaykur, geçtiğimiz yıl hedefine ulaşamamasının ardından Kota ve Kontenjan uygulaması yapmayarak günlük alımlarının 5 ile 6 bin ton arasında seyrettiği bildirildi.

Çaykur, Kapasiteye Ulaşamıyor: İkinci Sürgünde 175 Bin Ton Yaş Çay Alımı

Çaykur, geçtiğimiz yıl hedefine ulaşamamasının ardından Kota ve Kontenjan uygulaması yapmayarak günlük alımlarının 5 ile 6 bin ton arasında seyrettiği bildirildi. Ağustos ayı itibarıyla yaş çay alımlarının devam ettiği bölgede, Çaykur ikinci sürgünde toplamda 175 bin ton yaş çay yaprağı aldı.
Bölgede Çaykur ile birlikte özel sektörlerin de yaş çay alımlarını sürdürdüğü belirtildi. Geçtiğimiz yıl 195 bin ton yaş çay yaprağı alan Çaykur, bu sürgünde bugüne kadar 175 bin ton yaş çay yaprağı aldı.
Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, yaş çay alımlarının tüm bölgelerde devam ettiğini vurgulayarak, 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde iki gün boyunca kapasitelerinin üzerinde, sırasıyla 9 bin 943 ve 9 bin 891 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Alım, normal seyrin 5 ile 7 bin ton arasında devam ettiğini ifade etti.
Yusuf Ziya Alım, ikinci sürgünde 175 bin ton yaş çay yaprağı aldıklarını açıklarken, hedeflerinin önceki yılı geçmek olduğunu ve üreticilerin tercihlerinin önemli olduğunu vurguladı. Kurum olarak tüm fabrika bölgelerinde üreticilerin yanlarında olduklarını da ekledi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK