RİZE HABER
Giriş Tarihi : 04-12-2022 01:25

ÇAYKUR Fas'da İlgi Odağı

ÇAYKUR, Türkiye’nin Fas Büyükelçiliğinin davetlisi olarak katıldığı etkinlikte açtığı stant ve yaptığı sunumlarla birçok ülkenin elçilerinin, bakanlarının ve UNESCO elçilerinin katıldığı Komite Toplantısının ilgi odağı oldu.

ÇAYKUR Fas'da İlgi Odağı

Türk Çay Kültürü UNESCO’nun Fas’ta düzenlenen Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası 17. Komite Toplantısı’nda gündeme alınarak UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne eklenirken Türk Çay’ının tanıtımı ve en verimli şekilde değerlendirilmesi ile ilgili her alanda çalışmalarını sürdüren ÇAYKUR, Türkiye’nin Fas Büyükelçiliğinin davetlisi olarak katıldığı etkinlikte açtığı stant ve yaptığı sunumlarla birçok ülkenin elçilerinin, bakanlarının ve UNESCO elçilerinin katıldığı Komite Toplantısının ilgi odağı oldu.

ÇAYKUR, etkinlikte dünyada üzerine kar yağan doğal Türk Çayını, cay kültürünü, Türkiye’ye özel çift demlik ritüelini ve yine Türkiye’ye özel ince belli çay bardağını anlatarak Türk çay kültürünü dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen katılımcılara aktarmış oldu.  

ÇAYKUR standını ziyaret eden Fas Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ve Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Prof. Dr. Gülnur Aybet’e ÇAYKUR çaylarından oluşan hediye takdim edildi. 

 

 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK