RİZE HABER
Giriş Tarihi : 05-03-2024 10:37

ÇAYKUR 900'den Fazla Mevsimlik İşçi Alacak

ÇAYKUR, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'daki fabrikalarında istihdam etmek üzere 900’ün üzerinde mevsimlik işçi alımı gerçekleştirecek. Alımların 1250 kişiyi bulması bekleniyor.

ÇAYKUR 900'den Fazla Mevsimlik İşçi Alacak

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR)’un Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz Bölümünde yaş çay üretiminde bulunduğu Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerindeki fabrikalarında istihdam etmek üzere 2024 yılı yaş çay sezonu öncesinde alımını gerçekleştireceği mevsimlik işçi ilanı merakla bekleniyor.

Son yıllarda her yıl yapılan işçi alımları için başvurular Şubat ve Mart ayı içerisinde alınırken bu yıl başvurular Mart veya Nisan ayında alınacak. Başvuruların ardından noter kurası ile belirlenecek mevsimlik işçiler yaş çay sezonu başladıktan sonra ÇAYKUR tarafından yapılan planlama ile işbaşı yapacak.

2023 yılında ÇAYKUR’dan 900 civarında mevsimlik işçi emekli olduğundan alımların da 900’den fazla olacağı biliniyor. Alınak kişi sayısının çay eksperi, beden işçisi, engelli ve eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar statüsünde olmak üzere ihtiyaca göre toplamda 1250’leri bulması bekleniyor.

ÇAYKUR, iş ilanını yayımladıktan sonra İŞKUR üzerinden başvuru alımları başlayacak.

ÇAYKUR'un iş ilanı yayımlandığında haber portalımızda ilana yer verilecektir.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK