RİZE HABER
Giriş Tarihi : 07-01-2024 21:52

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI ENSAR ÖZÇELİK YAPILAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI KONUSUNDA AÇIKLAMADA BULUNDU

İŞÇİ EMEKLİSİ ENFLASYONA TAKILDI DEDİ.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ RİZE İL BAŞKANI ENSAR ÖZÇELİK YAPILAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI KONUSUNDA AÇIKLAMADA BULUNDU

Rize İl başkanı Özçelik yapmış olduğu açıklamada yapılan 2024 yılı işçi ve memur emeklileri zam oranları vatandaşımıza hayırlı olsun. Memur emeklisine %49 civarı zam yapıldığı bu dönemde işçi emeklisi kardeşlerimizin %37 gibi gerçek enflasyon değerinin çok altında kalmıştır.

Taban maaşları 7500 tl olan emeklimizin 10bin tl civarında bir maaş'a ulaşması türkiye şartlarında yaşanabilirlik seviyesinin çok altında kalmıştır. Günümüz şartlarında bir ev kirasının 10bin tl olduğu piyasada yapılan bu zam bir aileden ziyade bir birey olarak da yaşama imkanı sağlamamaktadır. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak her alanda dile getirdiğimiz emeklilerimizin mağduriyeti her geçen yıl artmaktadır.

Memur emeklisine geçen yıl yapılan seyyanen zam farkının işçi bağkur tarım emeklisine de verilmeliydi. Bu yıl memur emekli kesimine yapılan %49 ile işçi bağkur ve tarım emeklisi arasında makas farkı çok açılmıştır. Bu makas farkının kapatılması için devlet büyüklerimizin elini önce vicdanına sonra taşın altına koyması gerekmektedir.

Açıklanan enflasyon rakamları göz önüne alınarak en düşük emekli maaşının 15 BİN TL olmasını bekliyoruz. 16 ocakta açılacak meclisin kanun düzenlemesi ile maaşların kanun değişikliği ile tekrar düzenlemesi sağlanabilir. BBP Rize İl Başkanlığı olarak emekli vatandaşlarımızın haklarını her ortamda anlatıyoruz. Emekli vatandaşlarımızın geçinemediğini, enflasyon karşısında ezildiğini ve bir sürü sıkıntılarının olduğunu sahada görüyoruz, dinliyoruz ve bu konunun takipcisi olmak için tüm gayretimizi sarfedeceğiz, halkımızın yanında olacağız.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK