EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-08-2023 18:22   Güncelleme : 07-08-2023 21:56

Bakan Tekin'den öğretmenlerde yeniden kıyameti koparacak açıklama iddiası

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlerle görüşmelerinde gündeme getirdiği iddia edilen konunun öğretmenlerin yeniden kıyameti koparmasına neden olacak

Bakan Tekin'den öğretmenlerde yeniden kıyameti koparacak açıklama iddiası

Milli Eğitim bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerle buluştuğu Öğretmenler Odası Buluşmaları'nda, öğretmtenlere yönelik yapılması planlanan konuları gündeme getiriyor. Öğremtenlerin teklif öneri ve taleplerini dinleyen bakan Tekin, öğretmenlere planlarını, önerilere ilişkin görüşlerini aktarıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Bakan Yusuf Tekin'in müsteşarlığı döneminde öğretmenler için rotasyon gündeme gelmişti. Bu uygulamaya öğretmenler o kadar sert tepki göstermişti ki, adeta Milli Eğitim Bakanlığında kıyamet kopmuştu. Öğretmenlerin tepkisinin ardından uygulamadan vazgeçilmiş ve öğretmene rotasyon uygulaması rafa kaldırılmıştı.

Ancak gerek sosyal medyaya gerekse haberlere yansıyan iddialara göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerle yaptığı buluşmalarda bu konuyu yeniden gündeme getirmiş. Daha önce bu projeyi hayata geçirememesini ise 10 bin öğretmenin kıyameti koparmasına bağlamış. Anlaşıldığı kadarıyla, Bakan Yusuf Tekin geçtiğimiz yıllarda geri adım attığı bu projeyi yeniden uygulamaya niyetli. Bu konuda öğretmenlere şu sözleri söylediği iddia ediliyor:

Bu iddialar çok ciddi olacak ki, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan da konuyu gündeme getirdi ve Bakan Tekin'i sert bir dille uyardı. Geylan açıklamasında şunları söyledi:

MEB FANTEZİYE TEVESSÜL ETMEMELİDİR!

Gerek iddialar, gereksen Talip Geylan'ın bu iddialar hakkında açıklama yapması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor ve öğretmenlere rotasyon uygulamasının yeniden uygulanabileceği yönünde ciddi sinyaller veriyor. Eğer yanidan rotasyon uygulaması getirilirse öğretmenlerin bir kez daha kıyameti koparacağına kesin gözüyle bakılıyor.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK