RİZE HABER
Giriş Tarihi : 17-08-2022 17:20

Andon Ilıca Suyu ile ilgili çıkan haberlere Rize Valiliğinden Açıklama

Rize Valiliğinden Açıklama Geldi

Andon Ilıca Suyu ile ilgili çıkan haberlere Rize Valiliğinden Açıklama

Bilgilendirme...
İlimiz Küçükçayır mevkiinde bulunan, halkımızın faydalı olduğuna inanarak kullandığı Andon ılıca suyu ile ilgili yapılan detaylı incelemede suyun hali hazırda içilmesinin uygun olmadığı tespit edilmiştir. 
Bu sebeple ilgili kurumlarımız ivedilikle bilgilendirilmiş, akabinde de vatandaşımızın suyu kullanmaya devam etmesi üzerine suyun içilmesinin sağlık açısından uygun olmadığını belirtir yazının ilgili yere asılmasına gerek duyulmuştur. 
Halkımızın rağbet ettiği söz konusu suyumuz ile ilgili yine belli periyotlarla tahlil ve tetkikler yapılacak olup, düzelmesi durumunda halkımız bilgilendirecektir. 
İlimizde genelinde nüfusunun büyük bir çoğunluğu tarafından içme suyu olarak kullanılan andon şebeke suyu ile ilgili ise herhangi bir sıkıntı olmayıp, düzenli tetkikleri yapılmakta ve güvenle içilebilir durumdadır.
İçinde bulduğumuz mevsimin özelliklerinden de dolayı özellikle köylerimizde kullanılan arıtılmayan ve klorlanmayan düzensiz suların bakımlarının çok iyi takip edilmesi, özellikle depo temizliklerinin sıklıkla yapılmasının çok büyük önem arz ettiğini bir kez daha ivedilikle hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AdminAdmin