RİZE HABER
Giriş Tarihi : 19-04-2023 10:31

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Mertoğlu: “Ücretsiz Aile Avukatlığı Getirilecek”

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yargı konusunda reform niteliğinde uygulamaların yer aldığını belirterek bunlardan birinin de ücretsiz aile avukatlığı uygulaması olduğunu kaydetti.

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Mertoğlu: “Ücretsiz Aile Avukatlığı Getirilecek”

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için STK, esnaf ve vatandaşlara yönelik ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

“ÜCRETSİZ AİLE AVUKATLIĞI”

Çayeli’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ve vatandaşların taleplerini dinleyen Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar Seçim Beyannamesi 2023" başlıklı beyannamede yargı konusunda da reform niteliğinde kararların olduğunu belirterek, “Yargı konusunda Türkiye Yüzyılında reform niteliğinde seçim beyannamemiz var. ‘Adalet Reformu’ başlığında, Türkiye Yüzyılı'nda, adaletin hızla tecellisine yönelik düzenlemeler yapılacak ve insan hayatını her türlü ihmal, tedbirsizlik ve suistimalden koruyan yeni uygulamalar hayata geçirilecek. ‘Adalete Zahmetsiz Erişim’ ilkesiyle adalete erişimi zorlaştıran düzenleme ve uygulamalar değiştirilecek, yargısal süreçler sadeleştirilecek. Ülke ve dünyadaki gelişmeleri dikkate alan, halkın ve avukatların ihtiyaç ve beklentilerine azami düzeyde cevap veren yeni bir Avukatlık Kanunu çıkarılacak. Cezasızlığı önleyecek şekilde infaz sistemi yenilenecek. Cezaevine girdi-çıktı yapılmasına neden olan düzenlemeler değiştirilecek. Aile hekimliği gibi ücretsiz aile avukatlığı müessesi getiriliyor. Çıta gerçekten çok yükseldi.” dedi.

“ÜLKEMİZDE YARGI BAĞIMSIZLIĞI TEMELDİR”

Beyannamede, "Hak ve Özgürlükler: Özgürlükler Yüzyılı" başlığı altında, Türkiye Yüzyılı'nın, güçlünün değil, haklının yüzyılı olacağının vurgulandığını ifade eden Av. Mertoğlu, bu kapsamda, insanın canını hiçe sayan sorumluların etkin bir soruşturmayla adalet önüne çıkarılması, yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için kurumsal ve yasal altyapı güçlendirilecek, ceza yaptırımları ağırlaştırılacağını kaydetti.

Millet ittifakının yargı konusundaki tutumunu da eleştiren Mertoğlu, “Bir garabetle karşı karşıyayız. Hükümeti yargıya müdahale ediyorsunuz diye eleştirenler hükümete geldiklerinde terör suçlularını tahliye edeceklerini söylüyorlar. Ülkemizde yargı bağımsızlığı temeldir.” diye konuştu.

Mertoğlu’na ziyaretlerinde AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan da eşlik etti.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK