RİZE HABER
Giriş Tarihi : 20-03-2024 14:14

Ak Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Karahan “Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye Yaşattığı Değişim Dönüşüm Çayeli’ne De Yansıyacak” dedi

Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Çayeli  Belediye Başkan adayı İshak Karahan yaptığı ziyaretlerde Belediye Başkan adayı İshak Karahan “31 Mart’ta halkımız gelecek beş yılda hizmet edecek kadroları seçecek.

Ak Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Karahan “Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye Yaşattığı Değişim Dönüşüm Çayeli’ne De Yansıyacak” dedi

Temennimiz odur ki tercihini bizden yana kullansın. Bunun içinde tercih edilmek açısından kendilerine sebepler vermeye çalışıyoruz. Her sonuç başımızın üstündedir. Eğer yetki bize verilirse defaatle ifade ettik. Çayeli bundan sonraki süreçte bugüne kadar Çayeli’ne yapılan hizmetlerin çok ötesinde Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye  yaşattığı değişim dönüşüm Çayeli’ne de yansıyacak, İnsanlarımızın gün be gün Çayeli’ndeki değişimin, gözle görebileceği bir süreç yaşayacağız.” dedi.

“Çayeli‘nin geleceğinin inşası noktasında bize bu desteği veriyor olması bizim için çok çok kıymetli”

Büyük Birlik Partisi Çayeli İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve ilçe teşkilatının Çayeli’nde kendisine vereceği destek ile ilgili değerlendirmede bulunan İshak Karahan "Büyük Birlik Partisi Çayeli İlçe Başkanımız Mustafa Durmuş ve  ilçe teşkilatına kendilerine teveccühleri  için çok teşekkür ediyorum. Bizim için inanılmaz kıymetli. Şunu hissettik istişare ettik, sonuçta ortaya çıkan tablo bize şunu gösteriyor. Hamdolsun ortaya koymaya çalıştığımız yönetim anlayışı vizyon Çayeli için planladığımız ve hemşehrilerimizle paylaştığımız düşüncelerin bir karşılığı var. Büyük Birlik Partisi çok köklü geçmişi olan rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımızın Partisi dolayısıyla onun teşkilatının bize inanıyor olması ve Çayeli‘nin geleceğinin inşası noktasında bize bu desteği veriyor olması bizim için çok çok kıymetli. Mustafa Başkanımızın ekibiyle beraber hiçbir zorunlulukları yokken insiyatif kullanarak bize destek vermesi çok kıymetli” dedi.

“Şeffaf ve hesap verilebilir olmayı çok önemsiyoruz”

Belediyecilik hizmetinde hesap verilebilir ve şeffaf bir anlayışa sahip olacağını dile getiren Başkan adayı Karahan “Allah nasip ederse 31 Mart’tan sonra milletimiz yetkiyi bize verirse Belediyecilik hizmetlerimizde şeffaf ve hesap verilebilir olmayı çok önemsiyoruz. Belediyeler her yılın sonunda bir faaliyet raporu hazırlarlar. Bu faaliyet raporlarında neyin nerede kullanıldığı ne kadar harcama yapıldığı bir raporda sunulur. Hemşehrilerimizin bu konudaki taleplerine asla duyarsız kalmayız. Şeffaf belediyecilik anlamında her yılın sonunda bir yıllık performansımızı onların önüne koyarız. Derseler ki bir yıl çok uzun bir süre bunu altı ayda yapın üç ayda yapın bizlerde taleplere göre şeffaf bir şekilde onların bilgisine sunacağız” dedi.

“Nihayetlenmesi için özellikle takip edeceğin projelerden bir tanesidir”

Çayeli Aşıklar vadisi Çayeli Hemşin karayolunun süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Karahan “İlçe Başkanlığı sürecimde   çok ciddi uğraştığımız bir proje. Hamdolsun geçen sene ihalesini yaptırdık. Yer teslimi konusunda kamulaştırmalar ve bir takım izinler uzun sürdüğü için geç başladı. Şu anda özellikle 9 Mart ilköğretimin eski kapalı spor salonunun olduğu yerden itibaren takribi 1 kilometresinde çok yoğun bir çalışma var. Üniversitenin devamına kadar Aşıklar Çay fabrikasına kadar ilk etapta bu kısım muhtemelen bir hafta on gün içerisinde asfaltı dökülecek. Orası ciddi şekilde rahatlayacak. Onun devamında toplam ihalenin mesafesi 6.5 kilometredir. Bu da kısa bir süre içerisinde Allah nasip ederse nihayetlenmesi için özellikle takip edeceğin projelerden bir tanesidir” dedi

“Kısa bir süre içerisinde hastanemiz başlayacak”

Çayeli’ne yapılacak hastane ile ilgili farklı algılar ortaya atıldığını ifade eden Başkan adayı Karahan “Hemşehrilerimizin içi rahat olsun 15 Mart‘ta yani dört gün önce Hastanemizin ihalesi yapıldı. Yer eski hastanemizin yerinde Yaka Mahallesi’nde. 6500 metre² alanda yapılacak. İnşaatı alan belli. Rakam belli 430 milyon civarında bir rakam teklif verilmiş. Resmi evraklar incelenecek, değerlendirme yapılacak ihaleyi alan firmaya teslim edildikten sonra kısa bir süre içerisinde hastanemiz başlayacak” dedi.

“Çayeli’ne mutlaka dolgu alanı üzerine bir Millet Bahçesi yapmalıyız”

Çayeli sahiliyle ilgili yapmak istediklerini aktaran Karahan Çayeli Sahilinde mevcut belediyenin şu anda yaptığı bir park var ama yeterli görmüyorum. Bizim burada iki tane projemiz var. Bir tanesi belediyeye sosyal tesis, belediyenin hemen karşısına Atilla Esmen başkanımız zamanında yapılmış bir çocuk parkı var. Onun yerine bir Belediye Sosyal tesisi, devamında Aşıklar Köprüsüne kadar olan 1.5 - 2 km’ye yakın mesafe bir kordon halinde ilk etapta hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. İnsanlarımıza ciddi bir yürüyüş alanı dinlenme alanları çardaklar oturma alanları oluşturacağız. Onun dışında mutlaka en çok uğraşacağımız işlerden bir tanesi dolgu alanları. Geçen gün Milletvekilimiz Muhammed Avcı’yı ziyaret ettiğimizde kendisi söyledi. ‘Çayeli’ne mutlaka dolgu alanı üzerine bir Millet Bahçesi yapmalıyız’ dedi. Bu proje beni de çok heyecanlandırdı” dedi.

“Bu bölge gelecekte Çayeli’nin cazibe merkezi haline gelecek”

Çayeli’de özellikle adalar ve hastalıklar bölgesinin Çayeli’nin gelişme potansiyelinin en yüksek olduğu bölge olarak gördüğünü ifade eden Karahan “Adalarda bir yüzme havuzu bir rehabilitasyon merkezi gibi bir kompleks projemiz var. Çayeli’de en önemli projelerimizden bir tanesi olacak kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümü gerçekleştirdiğimizde yapı storunun önemli bir kısmı konut alanı olarak bu bölgede konuşlandırmayı düşünüyoruz. Aslında bu bölge gelecekte Çayeli’nin cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

“Emeklilerimize suyu %30 ila %50 arasında biz indirimli bir şekilde vereceğiz”

Emeklilerle alakalı çalışmaları olacağını ifade eden Karahan “ Belediyemizde emeklilerimize  suyu %30 ila %50 arasında biz indirimli bir şekilde vereceğiz. Yaklaşan Kurban bayramında emeklilerimize kurban kesme niyetinde olan ama zorlanan hemşerilerimize bütçe anlamında  bir desteğimiz olacak. Onun dışında emeklilerimiz için Çayeli’nde belediye eliyle almış oldukları her alanda mevcut koşullarına katma değer sağlayacak her konuda belediyenin özel imtiyazları olacak” dedi.

“18 tane mahallemizin tamamında bir şekilde doğalgazı hemşehrimizin hizmetine sunacağız”

Doğalgaz çalışmalarının Çayeli’de doğru bir planlama ile yürütülmediğini düşündüğünü belirten Belediye Başkan adayı Karahan “Bütün mahallelerimiz de bu dönem doğalgazın arzının son kullanıcıya ulaşma yönteminin doğru bir planlama ile yapılmadığını, çok yanlış planlandığını düşünüyorum. Çayeli’nde bir sağından, bir solundan, bir kuzeyinden, bir güneyinden anlamsız bir doğalgaz faaliyeti var. Doğru yönetilmediği kanaatindeyim. Doğru bir planlama ile merkezimiz başta olmak üzere kısa sürede 18 tane mahallemizin tamamında bir şekilde doğalgazı hemşehrimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Başkan adayı Karahan sözlerine şu şekilde devam etti “Allah nasip ederse biz şu andaki sokaktaki teveccühün 31 Mart’ta sandığa yansıyacak bizim lehimize bir irade olduğunu düşünüyoruz. hemşerilerimizin bize gösterdikleri sabır anlayış için teşekkür ediyoruz. 11 gün daha sabretsinler biz onlara bambaşka bir Çayeli inşa etmek için kolları sıvadığımızda onlarda, biz de Çayeli’ de yaşamaktan çok mutlu olacağız” dedi.

 

AdminAdmin