RİZE HABER
Giriş Tarihi : 15-04-2024 21:48   Güncelleme : 15-04-2024 21:55

9 İLDE EŞ ZAMANLI RAFTİNG BÖLGESEL EĞİTİM VE GELİŞİM KAMPLARI AÇILDI

9 İlde Eş Zamanlı Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Açıldı Yayınlanma: 15 Nisan 2024 Pazartesi 20:19 KENAN TAŞPINAR Türkiye Kano Federasyonu ülke genelinde rafting sporunun geliştirilmesi için 9 ilde eş zamanlı olarak 15-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları’nın açıldığını duyurdu.

9 İLDE EŞ ZAMANLI RAFTİNG BÖLGESEL EĞİTİM VE GELİŞİM KAMPLARI AÇILDI

Türkiye Kano Federasyonu, rafting sporunu geliştirmeye ve gençleri bu sporla tanıştırmaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, 15-23 Nisan tarihleri arasında 9 ilde eş zamanlı olarak "Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları" düzenlenecek. Kamplarda toplamda 305 sporcu ve 20 antrenör, rafting sporunun temellerini öğrenecek ve becerilerini geliştirecek.

Kampların Hedefi: Gençleri Suyla Buluşturmak ve Rafting Sevgisini Aşılamak

Kampların açılış töreninde konuşan Türkiye Kano Federasyonu Rafting Teknik Kurul Başkanı Hamza Dereci, kampların asıl amacının gençleri suyla buluşturmak ve rafting sporuyla tanıştırmak olduğunu vurguladı. Dereci, "Rafting sporunun geliştirilmesi için altyapı konusunda sporcu yetiştirmek ve gençlere raftingi sevdirip sporcu alt yapısını oluşturup branşı daha üst seviyelere getirebilmek adına temel eğitim kampını açtık ve önümüzdeki süreçlerde de bu gelişim kampları şeklinde eğitimlerimize devam edeceğiz." dedi.

Büyük İlgi: 9 İlden 305 Sporcu Katılımı

Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarına katılımın oldukça yüksek olması da dikkat çekiyor. Kamplara Van, Bingöl, Kahramanmaraş, Tunceli, Giresun, Samsun, Muğla'nın Dalaman ilçesi, İstanbul ve Antalya'dan toplamda 305 sporcu ve 20 antrenör katılacağını belirten Dereci, “Van’da 60, Bingöl’de 70, Kahramanmaraş’ta 15, Tunceli’de 65, Giresun’da 15, Samsun’da 25, Muğla’nın Dalaman ilçesinde 30, İstanbul’da 15, Antalya’da da 10 sporcu ile beraber toplamda 305 sporcu ve 20 antrenör ile kamplarımızı açmış bulunmaktayız. Bu katılım, Türkiye Şampiyonalarının düzenlendiği birçok branşta bile zor ulaşılan bir sayı olup katılım sayısı bizi fazlasıyla mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Yozgat, Hakkâri ve Diyarbakır'dan da Katılım Var

Rafting sporuna ilgisi olan ve bu eğitimi almak için kampların düzenleneceği illere yakın illerden de katılımın yüksek olduğunu aktaran Kano Federasyonu Rafting Teknik Kurul Başkanı Hamza Dereci, "Kampların açılacağı bölgelere Yozgat, Hakkâri ve Diyarbakır'dan sporcular katılım sağlıyor." dedi.

Federasyondan Rafting Eğitimlerine Devam

Türkiye Kano Federasyonu, rafting sporunu geliştirmeye yönelik çalışmalarına yıl boyunca devam edecek. Federasyon, yıl içerisinde kulüp idareci ve sporculara yönelik "Rafting Nehir Rehberliği" eğitimleri de düzenledi. Ayrıca, Hakem ve antrenör seminerleri ve vizeleri de düzenleyerek rafting branşının daha da gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

9-ilde-es-zamanli-rafting-bolgesel-egitim-ve-gelisim-kamplari-acildi-1.jpg

9-ilde-es-zamanli-rafting-bolgesel-egitim-ve-gelisim-kamplari-acildi-5.jpg

 

9-ilde-es-zamanli-rafting-bolgesel-egitim-ve-gelisim-kamplari-acildi-2.jpg

9-ilde-es-zamanli-rafting-bolgesel-egitim-ve-gelisim-kamplari-acildi-3.jpg

9-ilde-es-zamanli-rafting-bolgesel-egitim-ve-gelisim-kamplari-acildi-4.jpg

9-ilde-es-zamanli-rafting-bolgesel-egitim-ve-gelisim-kamplari-acildi-6.jpg

 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK