RİZE HABER
Giriş Tarihi : 28-08-2023 20:28   Güncelleme : 28-08-2023 20:35

31.Çağrankaya Yayla Şenliği Yapıldı

İkizdere, Çayeli ve Madenli Belediyelerinin Ortaklaşa Yaptığı Şenliği 3 Bin Kişi Takip Etti

31.Çağrankaya Yayla Şenliği Yapıldı

Rize’de yapılan önemli yayla şenliklerinden İkizdere Çağrankaya Yaylasında yapılan 31.kez yapılan şenliğe 3 bin kişi katılarak doyasıya eğlendi.

  Şenlikte açılış konuşmasını yapan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’’ 31. Çağrankaya yayla şenliği iki gündür coşkuyla devam ediyor. Çayeli, Madenli ve İkizdere Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği organizasyona birinci gün yaklaşık bin, ikinci gün 3 bin kişi katıldı. Güzel bir havada gerçekleşen yayla şenliği katılanların güzel bir gün geçirmesine vesile oldu. Sahnede bizum uşaklar eğlendi, sahada yaylacılar eğlendi. Destek veren, katılan herkese en çok da organizasyonun başında olan İkizdere belediye meclis üyem sevgili kardeşim İsmet Sözüer ve İkizdere belediye personelime teşekkür ederim’’ dedi.

     Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’de şenlikte söz alarak’’ bu şenlikler milletçe kaynaşmamıza, yaraları ve sevinci paylaşmamıza vesile olur. Milletçe ortak birlik içinde mutlu bir şekilde yaşamaktan daha güzel bir şey olamaz. Bizlerde Çayeli ve Madenli Belediyeleri olarak İkizdere ile aynı yaylayı paylaşıyoruz. Şenliğimizde acımızda mutluluğumuzda bir olsun. Yaylalarımız dedelerden intikal eden kadim yerlerdir. Yaylacılığı ve burada oluşacak hayvancılığı geliştirmek lazım. Üretmek lazım ’’dedi. Şenliğe katılan İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram’da yaptığı konuşmada’’ yaylalar yazlık yerlerdir. Hayvancılığın gelişmesinden insanımızın mutlu olmasından yanayız. Bugün 31.kez yapılan Çağrankaya yayla şenliği için emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.

     İkizdere, Çayeli ve Madenli Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği şenlikte yerel sanatçı olarak Ahmet Ekşi. İsmail Ceylan. Gökhan can Boşnak oğlu, Hamza Çepni, Muzaffer Hamzaoğlu, Mehmet Güney, Nazır Balcı, Zafer Hamzaoğlu, Yunus Emre Sözüer sahne alarak şarkı ve türküler söylerken şenliğe katılanlar saatlerce horon oynadı.

Şenliğe Mustafa Salih Bayram, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz , Çayali Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi , Rize İl Orman Müdürü Abdi Ekşi, MHP İlçe Başkanı Abdurrrezzak Uzun, CHP İlçe Başkanı İbrahim Tavukçu,ve üç bine yakın vatandaş katıldı.

Haber : İsmet Kösoğlu

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK