RİZE HABER
Giriş Tarihi : 19-09-2023 00:51

20 yıldır çadırda tek başına yaşıyor: ‘Huzuru çadırda buldum’

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Yunanistan sınırında askerlik yapan ve psikolojisi bozulan 70 yaşındaki Şaban Ali Meral, 20 yıldır insanlardan uzak derme çatma çadırında yaşıyor.

20 yıldır çadırda tek başına yaşıyor: ‘Huzuru çadırda buldum’

Rize'de ÇAYKUR'dan emekli olan Ali Meral (70), 20 yıldır merkeze bağlı Gündoğdu mahallesinde bulunan, kendisine ait araziye kurduğu çadırda yaşıyor. 1974 Yılındaki Kıbrıs Harekatı sırasında, Edirne'nin İpsala ilçesindeki Yunanistan sınırında askerlik yaptığını anlatan Meral, "O dönemde Edirne boşaltıldı.
Biz de 3 ay çadırda, 3 ay da yeraltı sığınağında kaldık ve her an savaşa gitmek için bekledik. O günlerde yaşadıklarım psikolojimi bozdu. Askerlik sonrası ilaç kullanmaya başladım. Evde kaldığımda beni bir şeyler sıkıyor, sanki boğuluyorum. Bir yerde 5 dakikadan fazla duramıyordum.
HER ŞEYİM VAR
O nedenle baba evinde kalamıyordum. Gece evden çıkıp gidiyordum. Psikolojik sorunlarımla başkasının hayatını karatmamak için hiç evlenmedim. 2003'te yolu dahi olmayan arazimin içine derme çatma bir çadır kurdum.
Hayatımı da bu çadıra sığdırdım. Banyom, mutfağım, suyum, elektriğim, televizyonum, 5 tavuk ve bir kedim var. Gündüzleri çıkıp geziyorum. Akşamları ise çadıra dönüp yemeğimi yapıyorum.

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK