RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-09-2023 01:12

10'cusu düzenlenen Laz ralli tahta araba yarışları heyecanı başlıyor

Rize’nin Çamlıhemşin’e bağlı Dikkaya köyünde her yıl düzenlenen Laz ralli yarışları bu yılda heyecanlı geçecek

10'cusu düzenlenen Laz ralli tahta araba yarışları heyecanı başlıyor

Karadeniz’in efsane geleneği Laz Ralli Tahta araba yarışları yine çok ilgi görecek. Mekader Dernek Başkanı Halil Kosanoğlu ile yaptığımız röportajda şunları dile getirdi. " Laz Ralli Tahta araba yarışları ile kültürümüze sahip çıkıyoruz. Geçmişte dedelerimizin sokakta oynadıkları oyuncakları gelecekteki yeni nesil çocuklara aktarıyoruz. Bu şekilde geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kuruyoruz. Ayrıca yöresel kıyafetler ile folklor gösteri yapılması, muhlama yarışı yapılması gelecek misafirlerimize yöre kültürümüz ile ilgili tanıtım yapıyoruz. Diğer bir farkındalık çalışmamız ise küçük çocukların yöresel kıyafetler ile sahneye çıkmaları bu belli başlı bir kültürel etkinliktir. Çünkü çocuklara geçmişle bir bağ kurmalarını sağlıyoruz.

Ayrıca bu kültürel etkinlik ile yöre insanımızın ve dışarıdan gelen misafirlerimiz ile birlik beraberlik sağlayıp birbirleri ile kaynaşmalarını sağlıyoruz."

" Bu kültürel etkinlik dışarıdan hiçbir sponsor desteği almadan, organizasyon ajanslarından destek almadan Mekader derneği bünyesinde oluşturulan Kadın kolları, Gençlik kolları, köy halkı ve yöre işletmelerin el ele vererek bu muhteşem organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu birlik ve beraberlik adına inanılmaz bir mesaj."

Mekader dernek başkanı Kosanoğlu " röportajın sonunda teşekkür etti. “Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği olan başta yöre insanımıza, kadın kollarımıza, Gençlik kollarımıza şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ederim."

Laz Ralli Tahta araba yarışları bu sene 10'cusu düzenlenecek. Her yıl üzerine bir şeyler koyarak ilgiyi arttıran laz Ralli yarışların program akışı şöyle olacak.

* Açılış saat 13:00

* Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

* Çocuklar Arası Laz Ralli Tahta Araba yarışları

* Çamlıhemşin Kayak Takımı Gösterisi

* Yaşlılar arası Laz Ralli Yarışlarıi

* Muhlama Yarışı

* Süper Yarış Laz Ralli

* Yöresel kıyafetler ile güzellik yarışması

* Çekiliş

* Kupa töreni

* Konser

 

Haber: Yavuz Günay

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK