TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Pazar ve Ardeşen TSO’yu Ziyaret Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Rize’nin Pazar ve Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odaları’nı ziyaret ederek meclis üyelerinin sorun ve beklentilerini dinledi, çözüm önerilerini istişare etti.

RİZE HABER - 21-09-2022 14:16

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Pazar ve Ardeşen TSO’yu Ziyaret Etti

Pazar TSO Başkanı Neşet Çakır’ın evsahipliğinde kentin iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Pazar’ın Rize için çok önemli bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti. Bölgede tarımdan balıkçılığa ve hayvancılığa kadar önemli imkânlar bulunduğunu söyleyen M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle Pazar’a çok yakın bulunan havaalanının büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Pandemi döneminde Pazar TSO ile birlikte tüm oda ve borsaların önemli bir sınav verdiğini bildiren TOBB Başkanı, “Sıkıntılarımız var mı var. Onları da iletiyoruz. Bizim anayasal olarak görevimiz bu. Üyelerimizin sorunlarını beklentilerini icra makamlarına iletmek. Bizim görevimizin başladığı ve bittiği yer bellidir” diye konuştu.

Türkiye’de en çok okul yaptıkları ilin Rize olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Pazar ilçesi için de okul sözü verdi. Önümüzdeki dönemde tüm oda ve borsalarda seçimler yapılacağını hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin en demokratik kurumu biziz. Seçimlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ardeşen TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, Hisarcıklıoğlu’na kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Karadeniz insanının müthiş bir girişimci ruha sahip olduğuna dikkat çekerek, kendisinin görevinin de iş dünyasının önünü açacak adımlara katkı sağlamak olduğunu bildirdi.

Rize’de ve Ardeşen’de çok sayıda bereketli ürün bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu bunların en önemlisi ve esas markanın ise çay olduğunu dile getirdi. Ardeşen TSO’yu kadın ve genç girişimciler başta olmak üzere tüm üyelere verdikleri hizmetler için tebrik eden TOBB Başkanı, OSB’nin yatırım programına alınması talebi için de elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu Ardeşen’i akredite oda olmasından dolayı da kutladı.

Ardeşen’e de bir okul yapmaya karar verdiklerini açıklayan TOBB Başkanı, iş dünyasının en büyük sıkıntılarından birisinin işletme kredileri olduğuna ve bunun için de kredi limitlerinin artırılması gerektiğine işaret etti.

Hisarcıklıoğlu’na ziyaretlerinde Rize Ticaret ve Sanayi Odasız Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu da eşlik etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
    Rize Dahil 74 İlde Operasyon , 869 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

Rize Dahil 74 İlde Operasyon , 869 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı

15-04-2024 - RİZE HABER

Rize'nin Yeni Yaşam Alanı Çamlıbel Mahallesi Sosyal Alan Projesi Tamamlanıyor

Rize'nin Yeni Yaşam Alanı Çamlıbel Mahallesi Sosyal Alan Projesi Tamamlanıyor

15-04-2024 - RİZE HABER

reklam ajansı ankara Ankara Reklam Ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci