Rize'de Kültür Çarşısı'nın Temeli Atıldı

Rize Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kültür Çarşısı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

RİZE HABER - 19-03-2024 16:14

Rize'de Kültür Çarşısı'nın Temeli Atıldı

Protokol konuşmalarının yer aldığı temel atma programında bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Burada 3 yıldan fazladır belediye eliyle kamulaştırma faaliyetleri yürütüyorduk. 3 yıl sonunda kamulaştırması yapılmış oldu. İçerisinde Rize’nin kültürel mimarisini yaşatacak 5 tane Rize evlerini yapmış olacağız. Sanat atölyeleri ve galerisi, kadın kooperatifleri için bir satış noktası, yöresel yiyecek ve içeceklerin olduğu bir yer, 120 kişilik bir konferans salonu, öğretmenler lokali, muhtarlara ait bir nokta, gençlerle ilgili akademi ve atölyeler, yapay zeka ve robotik kodlama atölyeleri kültür çarşımızın içerisinde kurulacak.” dedi.

İhsan Selim Baydaş konuşmasında, “Burada belediyemizin yaptığı kamulaştırmayla şehre katacağı ve Rize mimarisi örneğini sergileyeceği, sosyal ve kültürel hayata sunacağı, konferans merkezleriyle, toplanma mekanlarıyla çok örnek bir tesisin temel atma törenindeyiz. İnşallah milletimize ve hemşehrilerimize hizmet eden güzel bir mekan olur.”

Muhammed Avcı konuşmasında, “Temelini atacağımız bu alan için sunmuş oldukları destekler için Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Şehrin sosyolojik ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yapmamız lazım. Bu anlamda Rize Belediyesi bu eksiğimizi karşılayabilmek için gerçekten hummalı bir gayret gösteriyor. Burada yapacağımız proje de Rize için örnek projelerden bir tanesi olacak.” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karaman: Esila’nın Ameliyatının İyi Gitmesinden Son Derece Mutlu Olduk

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karaman: Esila’nın Ameliyatının İyi Gitmesinden Son Derece Mutlu Olduk

28-04-2024 - RİZE HABER

Muradiye'de Vatandaş Yamaçtan Yuvarlandı

Muradiye'de Vatandaş Yamaçtan Yuvarlandı

28-04-2024 - RİZE HABER

reklam ajansı ankara Ankara Reklam Ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci