PROF. DR. ŞABAN ŞİMŞEK ZOR KATARAKT AMELİYATLARINDA UYGULADIĞI 'ŞİMŞEK TEKNİĞİ' NDEN SONRA DÜNYA TIP LİTERATÜRÜNE YENİ BİR TEKNİK DAHA SUNMAK ÜZERE...

14 Mart Tıp Bayramında Türkiye, Prof. Dr. Şaban Şimşek’ten Sağlık alanında Türkiye’yi gururlandıran başarı haberini; geliştirdiği glokom (göz tansiyonu) ameliyatını kolaylaştıran, tek kademede ve daha güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayan tekniğin dünyanın en önemli bilimsel tıp dergilerinden EJA Europen Journal Ophthalmology’de yayımlanarak “ŞİMŞEK TEKNİĞİ” olarak dünya tıp literatürüne girdiğini öğrenmiştik.

SAĞLIK - 07-05-2024 14:10

PROF. DR. ŞABAN ŞİMŞEK ZOR KATARAKT AMELİYATLARINDA UYGULADIĞI 'ŞİMŞEK TEKNİĞİ' NDEN SONRA DÜNYA TIP LİTERATÜRÜNE YENİ BİR TEKNİK DAHA SUNMAK ÜZERE...

Haber: Yasemin Özçelik 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz kliniği Şefi Prof. Dr. Şaban Şimşek’in soyadıyla anılan "Şimşek Tekniği" henüz daha taze, dumanı üstünde tıp camiasında da yeni yeni öğrenilmeye başlanmışken (araya bir cümle sıkıştırayım; Prof. Dr. Şimşek, dünya çapındaki başarısından ötürü ne bakanlıktan, ne de yönetim kademesinden birkaç isim dışında ne tebrik ne de takdir mesajı aldı. Yine de mutlu, çünkü hem insanlık hayrına bir gelişimi sağladığı hem de memleketin her yöresinden meslektaşlarının duyarlılığı ve detay öğrenme arzusu!) şimdi de yine glokomla ilgili yeni bir tekniği daha dünya tıp literatürüne kazandırma yolunda olduğunu Habertürk Sağlık Yazarı Ceyda Erenoğlu'nun az önce internete düşen haberinden öğrendik.

Prof. Dr. Şaban Şimşek, şimdi de çok eskimiş, sertleşmiş, göz içindeki bazı hücrelerin azaldığı zor kataraktlarda, eski teknikle yeni tekniğin avantajlarını birleştirerek ameliyatın en kritik aşamasını sıfır travma ile gerçekleştiren çalışmasıyla tıp literatürüne girmeye aday.
 
Haberin tamamını aşağıda linkte vereceğim. Öncesinde sadece Prof. Dr. Şaban Şimşek’in literatüre girmesini beklediği bu çalışmasına dair sözlerini haberden cımbızlayarak alıp vermekle yetineceğim.

"Çoğu doktor sorun yaşama olasılığı yüksek olduğu için zor kataraktı olan hastaları ameliyat etmek istemiyor. Ben ve ekibim 'Zor katarakt' olarak adlandırdığımız çok bekletilmiş, çok sertleşmiş veya bir takım hücreleri sayısal ve kalite olarak azalmış hastalarda eski teknik (Ekke) ile şimdi uygulanmakta olan yeni tekniğin (Fako) avantajlı yönlerini birleştiren bir ameliyat gerçekleştiriyoruz. Uyguladığımız bu ameliyat çok daha güvenli olmasının yanında, operasyonun en kritik aşamasını neredeyse sıfır travmayla tamamlamamızı sağlıyor" diyor ve devam ediyor: "Bu ameliyatı 4-5 yıldır yapıyor, asistanlarıma ve uzmanlarıma da öğretiyorum. Sonuçlarından hem kendim hem de hastalarım çok memnunuz. Bunun da bir teknik olarak dünyaya tanıtılmasına dair bilimsel çalışmayı başlatmış durumdayız."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bu işlemi yapmayan tedavi olamayacak. Hastanelerde yeni randevu sistemi yarın başlıyor

Bu işlemi yapmayan tedavi olamayacak. Hastanelerde yeni randevu sistemi yarın başlıyor

12-05-2024 - SAĞLIK

Rize'de Tütün Bağımlılığı Tedavi Eğitimi Verildi

Rize'de Tütün Bağımlılığı Tedavi Eğitimi Verildi

04-05-2024 - SAĞLIK

reklam ajansı ankara Ankara Reklam Ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci