Müftü Çakmakçı: Rize Ramazan Ayına Hazır

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize’de Ramazan ayı öncesi hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, “Bereket ve mağfiret mevsimi ramazan ayına kavuşmanın sevinç ve heyecanıyla bu gece ilk teravih ve ilk sahurla ramazan ayını idrak etmiş olacağız.” dedi.

RİZE HABER - 11-03-2024 04:31

Müftü Çakmakçı: Rize Ramazan Ayına Hazır

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince camiler Ramazan ayına hazırlanırken, Rize'de de tüm hazırlıklar tamamlandı.

Rize'de Ramazan ayı öncesi hazırlıklar hakkında açıklamada bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, "On bir ayın sultanı Ramazan'ın yüzyıllardır süregelen geleneği mahyalar, Rize Valiliği ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle Rize'deki camileri süsledi." dedi.

Rize Merkez Sahil Camii, Şeyh Camii ve Çaykur Ziraat Camilerinde asılan mahyalarda Ramazan ayı boyunca ayet, hadis ve güzel sözlerden oluşan yazılar yer alacak.

Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler Belirlendi

Merkez ve ilçelerde hatimle teravih namazı kılınacak camiler belirlendi.

Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı Hizmete Girecek

Ramazan ayında haftanın 7 günü saat 22.00'ye kadar hizmet verecek "Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı"na her türlü dini soruların sorulabilmesi için gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlandı.

Camilerde Mukabeleler ve Teravihler için Hazırlıklar Tamamlandı

Camilerde okunacak mukabeleler ve kılınacak teravihler için her türlü hazırlıklar yapıldı ve tedbirler alındı.

Ramazan Tanıtım Stantları Açıldı

Ayrıca muhtelif yerlerde açılan Ramazan tanıtım stantlarında Ramazan imsakiyesi dağıtıldı, kitap ve dergi hediye edildi, vatandaşların Ramazan ve Oruç'la ilgili soruları cevaplandırılarak lokum ikramında bulunuldu.

Müftü Çakmakçı Teşekkürlerini İletti

Müftü Naci Çakmakçı, "Ramazan öncesi hazırlıkların tamamlanmasında destekleri için Valimiz Sayın İhsan Selim Baydaş'a, Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin'e, Vakıflar Genel Müdürümüz Sayın Sinan Aksu'ya ve destekte bulunan herkese teşekkür ediyor, bu vesileyle tüm Rizeli kardeşlerimin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum." dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karaman: Esila’nın Ameliyatının İyi Gitmesinden Son Derece Mutlu Olduk

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karaman: Esila’nın Ameliyatının İyi Gitmesinden Son Derece Mutlu Olduk

28-04-2024 - RİZE HABER

Muradiye'de Vatandaş Yamaçtan Yuvarlandı

Muradiye'de Vatandaş Yamaçtan Yuvarlandı

28-04-2024 - RİZE HABER

reklam ajansı ankara Ankara Reklam Ajansı Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci Ankara Muhasebeci