Rize'de Tütün Bağımlılığı Tedavi Eğitimi Verildi

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ve RTEÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Hocalarının desteği ile ilimizde sağlık tesislerinin sigara bırakma polikliniklerinde görev yapacak olan hekimlere yönelik olarak ‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi’ konulu kurs düzenlendi

SAĞLIK - 04-05-2024 15:49

Haber : Yasemin Özçelik 

Tütün bağımlılığı ile ilgili konularda destek almak için kendilerine başvuran vatandaşlara doğru yaklaşımları uygulayabilmeleri amacıyla düzenlenen kursa, Samsun , Artvin, Giresun , Trabzon gibi komşu illerden de hekimler katıldı.

Bakanlık görevlisi olarak Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı Uzm.Dr.Oğuz Ali ÖZŞAHİN 'in katıldığı kursun başkanlığını ise Doç.Dr.Neslihan ÖZCELİK ve Doç.Dr. Dilek KARADOĞAN yaptı .

‘Tütün Bağımlılığı ve Tedavisi’ konulu kursta eğitimci olarak, RTEÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs hastalıkları hekimlerinden  Doç. Dr. Dilek KARADOĞAN,  Doç.Dr. Neslihan ÖZÇELİK,  Doç.Dr. Bilge YILMAZ KARA ve   Uzm.Dr. Elvan SENTURK TOPALOĞLU,  birikim ve deneyimlerini katılımcı hekimlerle paylaştı.

Kursta eğitim veren hekimlerden Doç. Dr. Dilek Karadoğan "Kursiyerlerimiz hekimlerimiz sahada sigara bırakma konusunda yardımcı olabilecek olan aile hekimleri ve göğüs cerrahisi bölümü arkadaşlarımız da bu kursta mevcuttu. Burada amacımız hekimlerimiz hastalarına etkin olarak sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaları. Maalesef çalışmalar göstermiş ki; hekimlerin hastalarına sigarayı bırakma yardımında bulunma oranları çok düşük. Bu farkındalığı arttırmak gerekiyor. Hekimlerimize bu etkinliklerle bu yetkinliği kazandırarak, hastalarına yardımda bulunmalarını artırmaktır asıl amacımız" dedi.

Eğitimci Doç. Dr. Neslihan Özçelik de “2016 yılından beri sigara bırakma polikliniğinde tütünle mücadele ediyorum. Bu konuda çok güzel konular katettik. Bir sürü vatandaşımıza sigarayı bırakma konusunda destek olduk" diye konuştu.

 

Günün Diğer Haberleri