RİZE HABER
Giriş Tarihi : 12-05-2023 22:27

ÖĞRENCİLERİN KALEME ALDIĞI “ÇAY VE ÇAYELİ”

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyüpsultan Rizeliler Derneğinin ortak çalışması ile Çayeli’nde okuyan öğrencilerin kaleme aldığı “Çay ve Çayeli” temalı şiir kitabı yayımlandı

ÖĞRENCİLERİN KALEME ALDIĞI “ÇAY VE ÇAYELİ”

Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyüpsultan Rizeliler Derneğinin ortak çalışması ile Çayeli’nde okuyan öğrencilerin kaleme aldığı “Çay ve Çayeli” temalı şiir kitabı yayımlandı. Çayın Uyanışı ismi ile yayınlanan şiir kitabında Çayeli’ni ve Çayı anlatan birbirinden güzel 180 şiir yer aldı.

 

Şiir kitabının tanıtımı için Çayeli Öğretmenevinde program düzenlendi. Programa Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN, Eyüpsultan Rizeliler Dernek Başkanı İş İnsanı Mehmet YAZICI, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN açılış konuşmasında bütün etkinlikleri çok önemsediklerini ilçede son dört yılda yürütülen “Okumak Yaşamaktır - Çayeli Okuyor” Projesi kapsamında öğrenciler tarafından dört kitap yayınlandığını belirtti.

Eyüpsultan Rizeliler Dernek Başkanı Mehmet YAZICI ise bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini, desteklediklerini ve programa katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Yazıcı Çayeli’nde yürütülen sosyal kültürel çalışmaları yakinen takip ettiğini ve bundan sonra da desteklerin devam edeceğini belirtti.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN yaptığı konuşmada öğrencilerin genç yaşta kalıcı eserlere imza attıkları için çok mutlu olduğunu artık öğrencilerin bu dünyada bir eserlerinin olduğunu belirterek şiir kitabının yayınlanmasında emeği olan herkese teşekkür ederim dedi.

İlkokul ortaokul ve lise kategorilerinde ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Son bölümde ise genç şairler kitapları imzaladılar.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK