RİZE HABER
Giriş Tarihi : 07-05-2023 21:34

Rize’de YKS Tam Prova Uygulamasının İlk Aşaması Yapıldı

Rize’de öğrencilere tecrübe kazandırmak amacıyla sınav kurallarına birebir uyulan YKS Tam Prova uygulamasının ilk aşaması yapıldı.

 Rize’de YKS Tam Prova Uygulamasının İlk Aşaması Yapıldı

YKS Tam Prova kapsamında Rize genelinde 3 sınav merkezinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sınavının Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu tamamlandı. 12. sınıf öğrencileri Rize genelinde düzenlenen YKS provasında ter döktü. Ardeşen Turizm Fakültesi, Çayeli Eğitim Fakültesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin sınav merkezi olarak belirlendiği YKS provasında öğrencilerimiz 42 salonda haziran ayında yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi sınava dair tecrübe sahibi olma şansı yakaladı.

Sınav öncesi kimlik kontrolü, üst arama uygulamalarının da eksiksiz yapıldığı provada poşetli sınav kitapçıkları kilitli kutular içerisinde sınav merkezlerine erken saatlerde bırakıldı.

Sınavda görevli olan gözetmen ve salon başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı saat 09.00'da yapılırken kapılar öğrencilerin girişine saat 10.00'da kapandı. ÖSYM tarafından YKS kapsamında yapılan tüm kuralların birebir uygulandığı sınav iki oturum şeklinde düzenleniyor. İlk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlanırken YKS provasının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ise yarın aynı sınav merkezlerinde uygulanacak. Mayıs ayı sonunda ise YKS Tam Provanın ikinci aşamasında geriye kalan liselerimizde ki 12. sınıf öğrencilerimiz için Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavları gerçekleştirilecek.



Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "YKS Tam Prova uygulanmasının hayata geçmesinde işbirliği halinde olduğumuz Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne, Rize Emniyet Müdürlüğüne, Çayeli ve Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüklerine, Ardeşen Turizm Fakültesi Dekanlığına, Çayeli Eğitim Fakültesi Dekanlığına ve İktisati ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına teşekkür ederiz. Ayrıca tamamen gönüllü olarak YKS Tam Prova Uygulamasında görev alan personelimize, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimize de teşekkür ederiz." denildi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK