RİZE HABER
Giriş Tarihi : 29-01-2023 21:09

BBP'li Özçelik: ASİLSAN Fabrikası yeniden üretime geçsin!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Ardeşen ilçesinde bulunan ve yıllardır hizmet vermeyen Ardeşen Silah Fabrikası'nın yeniden faaliyete geçmesi gerektiğini söyledi.

BBP'li Özçelik: ASİLSAN Fabrikası yeniden üretime geçsin!

Konuyla ilgili açıklama yapan Özçelik, "Doğu Karadeniz Silah Sanayii Projesi kapsamında Rize'nin Ardeşen İlçesinde 1991 yılında faaliyete başlayan Ardeşen Silah Fabrikası (ASİLSAN) üretime geçildiği ilk yıllarda binlerce silah siparişi alıyordu ve 134 çalışanı bulunuyordu. 2000 yılından sonra sipariş alamayan fabrika maalesef faaliyet göstermiyor. ASİLSAN'ın yaşadığı krizin, bazı çevrelerin; Sarsılmaz ve Vursan adlı şirketleri desteklemesinden kaynaklandığı yorumları yapılırken Ardeşen, Fındıklı, Pazar ilçesi halkı, fabrikalarının kapatılmasını istemiyor." dedi.

Ardeşen ilçesine bağlı Beyazkaya köyünde gece saatlerinde meydana gelen heyalanın ASİLSAN silah fabrikasını da vurduğunu söyleyen Özçelik, "TSK ve Özel Harekât polisleri için tasarlanan henüz adı bile konulmamış silahımızın üretilen iki örneği de toprak altında kaldı. Köyde kurulu ASİLSAN'ın imalat bölümü, heyelanla birlikte taş ve toprakla doldu. Yağmur nedeniyle yamaçtan kayan toprak, istinat duvarını aşıp fabrika duvarını yıkarak fabrikanın imalat bölümünü kapladı. Üretimin yapıldığı makineler ve silah gövdeleri, tonlarca çamur ve taş yığınının altında kaldı. Heyelan gece yarısı meydana geldiği için can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Yaklaşık 2 milyon TL'lik zarar oluştu, fabrikada üretime ara verildi. Fabrika Müdürü heyelanda kaybettiklerinin görünenden çok daha fazlası olduğunu söylerken üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalıştıkları ve İsraillilerin dünyaca ünlü tabanca markası Jericho'dan daha iyi olduğunu belirttiği isimsiz yeni silahlarının iki örneğinin de kaybolduğunu belirtti." dedi.

Fabrikada çalışan Mustafa Bayrak isimli ustanın tasarladığı ve 2 yıldır üzerinde çalışılan silahın test sonuçlarının da mükemmel olduğunu öğrendiklerini ifade eden Özçelik, tasarımcı Mustafa Bayrak'ın geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybettiğini ve Fabrika Müdürünün söylediğine göre 5 kişilik bir ekiple aynı silahın 5-6 ayda yeniden imal edilebileceğini aktardı.

Başkan Özçelik açıklamasında, "Bölgemiz ve ÜLkemize büyük katkı sağlayacak olan, en az bin kişilik bir istihdam kapısı olabilecek ASİLSAN Fabrikamızın son teknoloji makinalar ile Ardeşen'de tekrardan faaliyete ve üretime geçmesini talep ediyoruz." diyerek konunun takipçisi olacağını dile getirdi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK