RİZE HABER
Giriş Tarihi : 01-05-2023 20:25

YENİ SENDİKA Rize İl Temsilcisi Yılmaz Keskin’den 1 Mayıs Kutlama Mesajı

Yeni Sendika Rize İl Temsilcisi Yılmaz Keskin'den 1 Mayıs Kutlama Mesajı ve Sendika Taleplerini açıkladı

YENİ SENDİKA Rize İl Temsilcisi Yılmaz Keskin’den 1 Mayıs Kutlama Mesajı

Yeni Sendika Rize İl Temsilcisi Yılmaz Keskin'den 1 Mayıs Kutlama Mesajı ve Sendika Taleplerini açıkladı.


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun Bu anlamlı günü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüzü kutlarken; Pandemi, deprem, sel, yangın, terör saldırısı, trafik kazası gibi yaşanan her türlü olayda en önde olan, emek veren, hayatını ortaya koyan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın alın terinin karşılığının verilmesini istiyoruz. Kamu çalışanlarına verilecek zam haricinde sağlık ve sosyal hizmet alanındaki tüm unvanlara en az 3000 TL seyyanen zam istiyoruz. 
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza Ramazan ve Kurban Bayramında ikramiye istiyoruz.
Adaletsiz teşvik yasasına son verilmesini, daha adil bir şekilde yeni düzenlemelerle sağlık sektöründe çalışan tüm unvanlarda adil bir ücret politikası istiyoruz. 
3600 ek göstergeden birinci dereceye düşen tüm sağlık ve sosyal hizmetlerde çalışan tüm çalışanların faydalanmasını istiyoruz. 
Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Üniversite Hastaneleri ve Adli Tıp Kurumunda görev yapan tüm yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sınavsız ve şartsız olarak Genel İdari Hizmetler sınıfına geçmesini istiyoruz. 
Sağlık mesleklerinin saygınlık kazanmasını, sağlıkta şiddet ve mobbingle mücadelede “sıfır tolerans” için yeni politikalar ve düzenlemelerin hayata geçmesini istiyoruz. 

“SAĞLIK HİZMETLER MESLEK KANUNU” ile “SOSYAL HİZMETLER MESLEK KANUNU” Çıkartılmasını, bu düzenlemeler sayesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mesleki kariyerlerinin önünün açılmasını istiyoruz.  
Nöbet ücretlerinin ve fazla mesailerin artırılmasını istiyoruz.
2014 sonrası ön lisans mezunu olan tüm sağlık çalışanlarımıza da “LİSANS TAMAMLAMA” hakkı istiyoruz. 
Tek kalem maaş uygulanmasını ve tüm gelirlerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz.
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için dini bayramlarda “BAYRAM İKRAMİYESİ” istiyoruz. 
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için zamanın şartlarına uygun ulaşım, kira ve giyim desteği istiyoruz. 
YENİ SENDİKA olarak; sağlık ve sosyal hizmet alanında çalışma barışının sağlandığı, mesleki saygınlığın artırıldığı, mobbingle etkin mücadelelerin yapıldığı, huzurlu işyeri ortamlarının oluşturulduğu, hak edenlerin kariyer basamaklarını hızla çıkabildiği, hak, hukuk, adalet, liyakat, ehliyet kavramlarının karşılığını bulduğu ve yöneticilerin çalışanlarımızı asla örseleyemediği bir çalışma hayatı için mücadele ediyoruz. 
Bıkmadan, yılmadan, usanmadan niyetimizi anlatıyor, ideallerimizi paylaşıyor ve sendikal anlayışımızın farkını ortaya koyuyoruz. Sendikal birikimlerimizi ve tecrübelerimizi de yenilikçi çalışmalarla zenginleştiriyoruz. Gelin; sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın hak arama mücadelesinde yenilikçi fikirlerin sesi olmak için birlikte yürüyelim diyor, “Sen varsan daha güçlüyüz” diyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle Tüm emekçilerimizin alın terini aldığı, sendikacılığın hakkıyla yapıldığı bir 1 Mayıs geçirmemiz dileğimle, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüzü” kutluyorum, dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK