RİZE HABER
Giriş Tarihi : 19-04-2023 08:09

Rize’nin Çayeli ilçesinde 15 yıldır yapılan iftar programı bu yılda tekrardan yoğun bir katılım ile yapıldı.

Rizeli iş adamı İlhami Yazıcı’nın düzenlendiği iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan’da katıldı.

Rize’nin Çayeli ilçesinde 15 yıldır yapılan iftar programı bu yılda tekrardan yoğun bir katılım ile yapıldı.

Rizeli iş adamının destekleriyle yaklaşık 15 yıldır yapılan ve artık geleneksel hale gelen iftar programı bu yılda Çayeli İlçesi meydanında gerçekleştirildi. Meydanda bulunan Camii’nin önüne masa ve sandalyeler kuruldu. Meydana gelen vatandaşlar yemeklerini aldıktan sonra masaların başına geçerek iftar saatini bekledi. Ezanın okunmasıyla beraber vatandaşlar oruçlarını açtı. İftar programına vatandaşlardan yoğun katılım gösterdi.

Düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, “Bir iş adamı arkadaşımız. Uzun süredir her yıl Ramazan’da Çayeli’nde sokak iftarı düzenliyor. Ben de onu kırmam. İmkanlarım içerisinde oldukça katılırım. Bugünde bu amaçla iftara geldim. Vatandaşlarımızın elbette evde yapma imkanları var ama sokakta hep birlikte yapmanın ayrı bir hazzı ayrı bir zevki var.” İfadelerini kullandı.

Çayeli’de iftar yemeğini geleneksel hale geldiğini ifade eden Rizeli iş adamı İlhami Yazıcı, “Yaklaşık olarak 15 yıldır Rize Çayelili hemşerilerimizle birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ayrı bir mutluluk var. Hem Ramazan-ı şerifin hem de kadir gecesinin bir gününde Çayeli’nde böyle güzel bir ortamda, güzel bir havada, mübarek bir ayda, hemşerilerimizle iftar yapmanın son derece mutluluğunun içindeyiz.

İnşallah ömrümüzün sonuna kadar böyle güzel ortamlarda, birlikte iftar açıp, sahur yapmayı nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Ak Parti İlçe başkanı İshak Karahan düzenlenen iftar programında emeği geçen iş insanı İlhami Yazıcı’ya teşekkür ederek  “ iftar programı ilçemizde her yıl yapılıyor. Artık bir gelenek haline gelmiş durumda. İş adamı İlhami Yazıcı ağabeyimizin her sene destek olduğu organizasyon. Hemşerilerimizle bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz. Biz katılımda endişe duymuştuk. Ramazan’ın sonu herkes farklı bir yere gider diye. Gördüğüm kadarıyla alanda güzel bir ilgi ve alaka var” ifadelerini kullandı.

 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK